Стразбург – Франција

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Стразбург – Франција

Во периодот од 26.10.2015 – 01.11.2015 во Стразбург – Франција , учениците од СОУ„Гимназија Кочо Рацин“ Розета Андонова, Сања Горѓиевска, Бјанка Малинова и Илија Џалев заедно со професорот Љубица Темелковска земаа активно учество во Европскиот проект “Move and sing “.

{besps}stories/ucebna2015_2016/strazburg_francija/sliki{/besps}

 

Целта на проектот е интеркултурна комуникација и адаптација на младите личности од Европа.

Во срцето на Европа, во градот Стразбург младите личности од 8 европски држави (Франција, Шпанија, Португалија, Романија, Чешка, Хрватска и Македонија) активно учествуваа во презентирањето на својата држава.

Секоја држава ја презентираше својата земја, кулура и традиција

Најзабавниот дел беше учењето и изведувањето на песни на мајчиниот јазик на секоја од земјите учеснички во проектот, финалниот дел беше снимање на песните во професионално студио.

Статија од самиот проект кој се случуваше во градот La Vancelle се објави и во францускиот дневеник весник.

Одговорен професор:

Љубица Темелковска

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не: