THE WORLD SCHOLAR’S CUP-STRUMICA ROUND

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

THE WORLD SCHOLAR’S CUP-STRUMICA ROUND

И оваа учебна година, како лани, се одржа The World Scholar’ Cup Strumica Round 2019. Од нашата Гимназија учествуваа 67 ученици: 16 од прва, 25 од втора и 26 од трета година. Сите покажаа голема одговорност, пожртвуваност, желба и ги истакнаа своите вештини во пишување, дебатирање и вештини на говорење употребувајки го англискиот јазик како елементарно средство за сите вештини.

Оваа година освоија 225 медали од кои: 58 златни, останатите сребрени, два пехара за вештини во пишување колаборативен есеј и дебатирање

И уште еднаш можеме да бидеме горди на нашите вредни и талентирани ученици од нашата Гимназија.

{besps}stories/ucebna2018_2019/scholar/sliki{/besps}

 

Професорката по Англиски јазик и литература – Мимоза Костоска, беше еден од 25 одговорни судии на дебатите кои се реализираа на овој Светски куп на средношколци од Велес, Скопје, Струмица, Гевгелија, Валандово, Богданци.

Уште еднаш Големо БРАВО за нашите ученици, а посебно за Даниела Николовска, Бојана Василковска и Ели Керова.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den