Учениците на СОУ Гимнaзија „Кочо Рацин” во посета на изложбата “Изминување на времето”

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Учениците на СОУ Гимназија „Кочо Рацин” во посета на изложбата “Изминување на времето”

Во присуство на амбасадорот на Р.Чешка, Мирослав Радеш и градоначалникот на општина Велес, Славчо Чадиев, на 20. IV 2017, се одржа изложбата „Изминување на времето“. На изложбата имаше вкупно 33 дела кои беа создадени од македонски и чешки уметници. Делата за прв пат беа изложени во ликовниот салон на град Велес, а потоа ќе продолжат да се прикажуваат и по другите грдови низ Македонија. Дел од оваа изложба беа и учениците на СОУ Гиманзија „Кочо Рацин”, кои имаа прилика да ги видат овие прекрасни дела кои говорат за еден народ и едно изминато време.

{besps}stories/ucebna2016_2017/izlozba/sliki{/besps}

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den