УЧЕНИЦИТЕ НА ЗАВРШНАТА ИЗВЕДБА НА ФОРУМ ТЕАТАРОТ НА ТЕМА „МЕЃУВРСНИЧКО НАСИЛСТВО“

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

УЧЕНИЦИТЕ НА ЗАВРШНАТА ИЗВЕДБА НА ФОРУМ ТЕАТАРОТ НА ТЕМА „МЕЃУВРСНИЧКО НАСИЛСТВО“

Во рамките на програмата за Мировно образование, поддржана од ПДАС „Меѓаши“, учениците од нашата Гимназија, СУГС„Никола Карев“ и СУГС „Шаип Јусуф“ од Скопје, на 21 мај 2019 година, ги заокружија своите активности за подготовка и изведба на Форум театарот на тема „Меѓуврсничко насилство“.

Во просториите СУГС „Шаип Јусуф“ во Скопје, учениците Бојана Спасовска, Марија Недева, Никола Димовски, Амер Таировски од I-5 клас, Бојана Мачавеловска, Мери Спирова од II-5 клас и Кујтиме Мусова и Мерита Јонузи од III-6 клас, земаа активно учество при подготовката и изведбата на овој Форум театар, заедно со учениците од СУГС „Никола Карев“ и СУГС „Шаип Јусуф“ од Скопје.

Нивниот настап го проследија и ученици од нашата Гимназија кои имаа можност да присуствуваат на овој мировен настан. Пријатната атмосвера, доброто расположение и предизвикот наречен Форум театар, направија оваа обука успешно да се реализира, а учениците учесници со нетрпение да го очекуваат следниот настап пред нова поублика за нова уште поголема мировна мисија.

Носител на активноста:

Цветанка Карамаркова

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не: