Видео-Линк Конференција

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Уште еден успешен линк и успешна реализација од Антонио Зографски од 3-2 клас

Уште еднаш нашите ученици имаа можност да воспостават Видео-Линк Конференција со своите врсници од САД- државата ЈУТА од градот Логан. Дискутираа на договорени прашања од двете земји но и на прашања за кои беа посебно заинтересирани.

{besps}stories/ucebna2014_2015/video_konferencija/sliki{/besps}

 

Овој линк го овозможи нашиот долгогодишен соработник МЦГО-Скопје -УСАИД и Јута Јуниврсити каде одговорен координатор е Спенсер Кларк, а од МЦГО, е Тулаха Тахир.

Од одговорните професори во гимназијата Кочо Рацин присутни беа, Гордана Саздова, Авни Тахири и Мимоза Костоска одговорни за Меѓуетничката толеранција меѓу младите.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den