ГИМНАЗИЈАЛЦИТЕ ПРВИ ВО КВИЗОТ ОД ОБЛАСТА НА ПП ЗАШТИТА

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

ГИМНАЗИЈАЛЦИТЕ ПРВИ ВО КВИЗОТ ОД ОБЛАСТА НА ПП ЗАШТИТА

Во месец ноември, во салата „Бели мугри“, по 37. пат се одржа Општинскиот квиз-натпревар од областа на противпожарната заштита, на кој учество земаа сите основни и средни училишта од Општина Велес.

 

Нашата Гимназија беше претставувана од тимот во состав: Стефан Ристовски, Драгана Ристова од III-4 клас и Тамара Трајановска од III-5 клас, под менторство на наставник Зоран Јованов.

Тимот на Гимназијата заслужено го освои првото место во категоријата јуниори – средни училишта, со демонстрација на квалитативно знаење, победувајќи со голема бодовна разлика пред останатите училишта.

Тамара, Стефан, Драгана, вие сте вистинските победници, Гимназијата се гордее со вас, честитки за постигнатиот успех и успех во понатамошните натпревари.

Одговорeн професор:Зоран Јованов

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den