Македонски јазик и литература

kniga
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Регионален натпревар по Македонски јазик и литература за 2015 година

Покрај многубројните натпревари на кои учествува нашето училиште, е и натпреварот по македонски јазик и литеаратура. На 4.04 2015 год.во Неготино се одржа регоналниот натпревар по македонски јазик и литература. Нашето училиште учествуваше со свои учесници, ученици од III година.

slika

Ученичката Наталија Чанева со мајчин македонски јазик од III-4 клас, под менторство на наставникот Цветанка Карамаркова на натпреварот го освои првото место.

Ученикот со немајчин македонски јазик Беким Арифи од III-8 клас, под менторство на наставникот Весна Павлова не го продолжи своето натпреварување на државниот натпревар поради недоволен број на поени.

На ученичката Наталија Чанева и посакуваме успех на Државниот натпревар кој ќе се оджи на 9.05.2015 година.

Одговорни наставници:

Цветанка Карамаркова

Весна Павлива

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den