Натпревар по биологија

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Општински и регионален натпревар по биологија

На општинскиот натпревар по биологија во организација на Друштвото на биолози на Р.Македонија, кој се одржа во нашата Гимназија, учествуваа ученици од прва и втора година од нашето училиште. Учениците ги освоија првите три места и се здобија со право за учество на регионалниот натпревар кој се одржа во Кавадарци во Гимназијата „Добри Даскалов“ на 26 март 2016 година.

{besps}stories/ucebna2015_2016/biologija_regionalen/sliki{/besps}

 

На регионалниот натпревар првото место му припадна на ученикот Михаил Донев од I -1 клас, а ученичката Пале Ѓорѓиева од I-4 клас го освои третото место.

Уште шест ученици од прва и втора година добија пофалници и право на учество на државниот натпревар кој ке се одржи на 23 април на Природно математичкиот факултет во Скопје.

Честитки за учениците и се надеваме на понатамошни успеси.

Одговорен професор:

Елизабета Николовска

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den