Натпревари по биологија и прва медицинска помош

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Државен натпревар по биологија

На ден 20.5.2017 година, на Природно – математичкиот факултет се одржа државниот натпревар по биологија на кој гимназијалецот Михаил Донев од втора година го освои првото место. Оваа награда на ученикот му донесе можност за студирање на истиот факултет со платена партиципација за прва година, а со постигнат просек во другите години, бесплатното студирање продолжува. Очекуваниот успех беше неизбежен поради вложениот труд на ученикот.

{besps}stories/ucebna2016_2017/biologija_prva_pomos/sliki{/besps}

 

Даниела Василеска од трета година од нашата Гимназија го освои третото место на овој натпревар.

Честитки и за Антонио Јованов од втора година како и за учениците од прва година: Марија Николова, Ивона Андреевска и Магдалена Кировска кои се стекнаа со пофалници за учество на овој натпревар.

Одговорeн професор:

Елизабета Николовска

Натпревар прва медицинска помош

На ден 19.5.2017 година, учениците:Горјан Марков, Ивана Клифова, Марија Стојановска, Наталија Стојановска, Стефан Витанов, Александра Митева и Давор Давчевски, членови на Организацијата на Црвениот крст при Гимназијата „Кочо Рацин“ се натпреваруваа во давање прва медицинска помош. Натпреварот се одржа во Младинскиот парк во нашиот град. Тимот во состав од овие ученици го освои првото место и стекна право за учество на Републичкиот натпревар кој ќе се одржи во Скопје во месец Септември.

Одговорeн професор:

Елизабета Николовска

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den