РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК

На 22 февруари 2020 година, во ООУ „Гоце Делчев“ од Неготино, беа спроведени Регионалните натпревари „Олимпијади 2020“ по француски јазик во три категории: основно образование, средно образование – класична гимназија и билингвални паралелки и натпреварот во пишан состав: „Кажи ми 10 збора“.

На „Олимпијади 2020“ за категорија средно образование – класични гимназии, нашата ученичка Тамара Трајановска од трета година го освои првото место и продолжува на Државниот натпревар во Скопје.

Професор – ментор,
Билјана Миланова

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den