Регионален натпревар по Македонски јазик и литература

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Регионален натпревар по Македонски јазик и литература

На 21.04.2018 год.во Неготино во ООУ „Гоце Делчев“се одржа регоналниот натпревар по Македонски јазик и литература. Оваа година за првпат учениците имаа можност да учествуваат од две наставни години, втора и трета.

1

 

Нашето училиште учествуваше со свои учесници, ученици од II и III година во две категории: мајчин и немајчин јазик.

Во категоријата мајчин јазик се натпреваруваше ученичката Пале Ѓорѓиева од III-4 клас под менторство на наставникот Цветанка Карамаркова и го освои третото место, на ученичката и посакуваме успех на Државниот натпревар.

Ученичката со немајчин македонски јазик која учествуваше на регионалниот натпревар е Хурмете Амзова од II-6 клас, под менторство на наставникот Весна Павлова.

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den