Школа за млади физичари

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Успешно учество на Школата за млади физичари

На 27 и 28 Ноември 2015 година во Скопје беше одржана Школата за млади физичари. Посетителите на Школата имаа можност да проследат повеќе демонстрации со демонстрациони експерименти и да учествуваат на мини тест натпреварот. Нашето училиште секогаш се стреми да ги вклучи своите ученици во сите проекти кои придонесуваат за развој на нивната креативност и иновативност. Школата за млади физичари беше убава можност нашите ученици да ги покажат своите знаења и вештини, па затоа нашето училиште го претставуваа поголем број на ученици: Марија Мијакова IV-3, Наталија Чанева IV-5, Олга Миљковиќ III-4, Катерина Атанасовска III-4, Костадин Атанасов III-4, Џоневски Јованче III-3, Тања Илиевска III-1, Бојана Маркова III-1, Ивана Митевска III-1,под менторство на професор Ангелина Додов и Чејкова Ангела II-3, Стојановска Наталија II-3, Стојановска Вероника II-3,Петровска Љубица II-3 под менторство на професор Драгана Тевчева. Ученичките: Марија Мијакова и Наталија Чанева освоија второ место во делот за демонстрациони експерименти , додека Наталија Стојановска и Ангела Чајкова освоија трето место во делот посветен на демонстрациите. Јованче Џоневски освои трето место на тест натпреварот. Останатите ученици постигна солидни резултати и се стекнаа со сертификат за учество на Школата.

{besps}stories/ucebna2015_2016/skola_mladi_fizicari/sliki{/besps}

 

Наставници –ментори

Ангелина Додов

Драгана Тевчева

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den