СИТЕ СМЕ ИСТИ – СИТЕ СМЕ РАЗЛИЧНИ

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

СИТЕ СМЕ ИСТИ – СИТЕ СМЕ РАЗЛИЧНИ

По повод одбележување на Денот на училиштето на ССОУ „Димитрија Чуповски“, беше распишан литературен конкурс на тема: „Сите сме исти – сите сме различни“. На литературниот конкурс земаа активно учество и ученици од нашето училиште.

{besps}stories/ucebna2018_2019/istisme/sliki{/besps}

 

Во категорија проза-есеј, ученичката Тамара Велкова од II-2 клас, под менторство на професор Магдалена Сарагинова, ја освои втората награда. Ученичката Ленче Ѓорѓиова од II-5 клас, во истата категорија, под менторство на професор Александра Стојановска, ја освои третата награда.

Во категорија поезија, Елена Ивчева од I-1 клас, Никола Трендафилов од I-4 клас и Сајма Лековиќ од II-2 клас, освоија пофалници.

Одговорен професор, Александра Стојановска

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den