Убедлива победа

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

УБЕДЛИВА ПОБЕДА НА РАКОМЕТАРИТЕ НА ЗОНСКИОТ НАТПРЕВАР БОГДАНЦИ

На 18.03.2015 година ракометарите од нашата Гимназија на гостински терен одиграа против тимот на СОУ „Гимназија Богданци“ и постигнаа победа со резултат од 25:11. Учениците покажаа извонредна игра од почетокот па се до крајот на натпреварот и уште еднаш ја потврдија нивната извонредна форма. Овој успех на учениците им овозможи пласман на регионални натпревари, во кои доколоку постигнат победа ќе се пласирааат на државно првенство.

{besps}stories/ucebna2014_2015/sport/rakomet_18_03_2015/sliki{/besps}

 

Со оваа победа потврдивме дека напорните тренинзи, упорноста и дициплината кај учениците се можност и доказ во иднина да вложиме уште повеќе труд и енергија на тренинзите и пријателските натпревари.

Одгoворен професор:

проф. Зоран Кочов

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den