ОБУКА НА МАКЕДОНСКИОТ ЗНАКОВЕН ЈАЗИК

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

ВЕЛЕШКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ НА ОБУКА НА МАКЕДОНСКИОТ ЗНАКОВЕН ЈАЗИК

На 24 февруари 2020 година, во просториите на Сојузот на глуви во Велес, учениците од прва година при СОУ „Гимнзија Кочо Рацин“, а во соработка со Клубот на писатели „Коста Солев Рацин“ – Велес, Невладината организација Здружение за тренинг и едукација ЦЕТ Платформа – Скопје и Националниот сојуз на глуви и наглуви на РС Македонија, имаа можност да присуствуваат на обука за изучување на Брајовата азбука или македонскиот знаковен јазик.

Обуката се одржа под менторство на обучувачот Викторија Волак на тема: „Основи на изучување на знаковниот јазик на глувите и наглувите“. За прв пат за ученици од нашиот град, а за прв пат и надвор од Скопје е одржана оваа обука. Сите учесници задоволни ја научија азбуката на знаковниот јазик на глувите и наглувите. Искрено се надеваме дека ова е само почеток на активностите кои ќе следат понатаму!

Одговорeн професор:Цветанка Кармаркова

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не: