Oпштинскиот натпревар по Англиски јазик

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

На 16.03.2024 во нашата Гимназија се одржа општинскиот натпревар по Англиски јазик за
учениците од основните и средните училишта во нашиот град. Нашите ученици покажаа
одлични резултати и сите кои се натпреваруваа (од прва до трета година) се пласираа на
регионалниот натпревар кој ќе се одржи наредниот месец. Станува збор за следниве
ученици:

– прва година:
1. Ања Трајковска од 1-1 клас, II награда
2. Марија Станинова од 1-2 клас, III награда

– втора година:
1. Кристијан Мартинов од 2-3 клас, II награда
2. Христијан Трајковски од 2-2 клас, III награда

– трета година:
1. Лилјана Филипова oд 3-2 клас, II награда
2. Зоран Шкортов од 3-4 клас, III награда

Честитки до сите ученици и нивните ментори!

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не: