ПРОЕКТ „ИНКЛУЗИВНИ ПАРТНЕРСТВА ВО ЗАЕДНИЦАТА“

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

ПРОЕКТ „ИНКЛУЗИВНИ ПАРТНЕРСТВА ВО ЗАЕДНИЦАТА“

На 15 февруари 2019 година, во нашето училиште се одржа втората обука од проектот „Инклузивни партнерства во заедницата“, на тема: „Застапување и лобирање“.

{besps}stories/ucebna2018_2019/inkluzija2/sliki{/besps}

 

На обуката земаа учество следниве ученици: Елена Ивчева, Ивана Кичукова, Јована Јовановска, Марија Недева, Михаела Панова, Лука Трајковски, Антонио Наковски, Павел Јовев, Давор Давчевски, Давор Наумоски, Флора Реџепи, Николина Грујова, Марија Ќимова, Марија Илиева и Ева Стојановска.

Обуката се состоеше од три сесии: во првата сесија учениците ги истакнаа своите очекувања од обуката, беа запознати со термините застапување и лобирање, за потоа секој ученик поединечно да ги истакне своите идеи и иницијативи кои недостигаат во рамките на училиштето.

Во втората сесија учениците се запознаа со мрежата на застапување и чекорите на застапување, за во третата сесија секоја група да изработи план за иницијатива од претходно истакнатите идеи и иницијативи.

Обучувачите на учениците им соопштија дека Фондацијата за образование и културни иницијативи „Чекор по чекор“, ќе реализира еден од плановите за иницијатива кој ќе биде реално одржлив на крајот од проектот.

Училишен дефектолог, Ленче Перчинковска

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den