ПРОЕКТ „МАГИЧНА ИНТЕРКУЛТУРАЛНА МРЕЖА НА ПРИЈАТЕЛСТВО“

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

ПРОЕКТ „МАГИЧНА ИНТЕРКУЛТУРАЛНА МРЕЖА НА ПРИЈАТЕЛСТВО“

A Magical Internacional Friendship Network во нашето училиште започна да се изведува на 24 октомври 2018 година, каде учествуваа вкупно 30 ученика од прва година.

{besps}stories/ucebna2018_2019/magicna_mreza/sliki{/besps}

 

Проектот имаше за цел интеркултурално да ги поврзе децата, припадници на различни народи, по пат на заедничко учење за другите народи, нивните земји и култури.

Целта на проектот беше да се оствари четвртата цел од 17 развојни цели на Обединетите нации за квалитетно образование.

Успешно беа завршени сите задачи од овој проект кој траеше 9 недели, а се заокружи со хуманитарна акција во која учествуваа учениците и преку работилници беа направени новогодишни украси, а за време на деновите на Патрониот празник на училиштето, од продажната изложба беа собрани средства кои се донираа на семејство на кое му беа потребни.

Со тоа нашите ученици го завршија проектот под мотото: „Вашето малку за некого значи живот“.

Учениците и наставникот за својата работа се здобија со меѓународни сертификати.

Одговорeн професор, Елизабета Николовска

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den