MALTA – ТРЕНИНГ ОБУКА

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

MALTA – ТРЕНИНГ ОБУКА

Во периодот од 28 јануари до 1 февруари 2019 година, преку Проектот Еразмус+ се реализираше обуката во Малта, организирана во Executive Training Institute Malta.

{besps}stories/ucebna2018_2019/malta_1/sliki{/besps}

 

Овој тренинг беше посветен на изведување на настава по странски јазици и тоа во 15 клучни области преку кои се изведува и треба да се изведува наставата по странските јазици насекаде во Европа и светот.

Работниот наслов на обуката беше SPICE UP YOUR TEACHING -METHODOLOGY IN PRACTICE TODAY, а тренинг-професор – Џоди Ибинсон.

На оваа обука од нашето училиште учествуваа професорките по странски јазици: Љубица Темелковска, професорка по француски јазик и Мимоза Костоска, професорка по англиски јазик.

Обука беше успешно завршена и нашите професорки добија сертификати од ЕТИ-центарот во Малта. Исто така во овој Центар учествуваа и професори од Полска, Русија, Грузија како и од Македонија сè со цел да се стекнат нови и посовремени приоди во изучувањето на странските јазици.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den