Регионалниот натпревар по Биологија

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

На регионалниот натпревар по Биологија, кој се одржа онлајн, на 15 март, 2024
година, Гимназијалците ги постигнаа следниве резултати: Кристијан Мартинов од 2-3
клас, втора награда, Јана Пљокова од 2-1 клас и Кристијан Трајковски од 2-2 клас, трета награда.
Ученикот Ане Најдовски од 3-4 клас освои трета награда.
Пофалници и дипломи за учество добија учениците од прва година: Јаков Ѓоргоски, Иван
Трендафилов и Бојана Најдовска и учениците од втора година: Андреј Божиновски, Марија
Костова, Ива Ракиџиева и Филип Андоновски. Наградените ученици се пласираа на Републичкиот
натпревар кој ќе се одржи во месец мај на Природно – математичкиот факултет.
Учениците се
подготвуваа под менторство на професорките по Биологија, Елизабета Николовска и
Силвана Печкова.Честитки за постигнатите резултати и успех на понатамошниот
натпревар.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den