КАМПАЊА ЗА СЕНЗИБИЛИЗИРАЊЕ НА ГРУПА ВРСНИЦИ ЗА ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ПОД МОТОTO: „И ЈАС СУМ ТУКА“

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

КАМПАЊА ЗА СЕНЗИБИЛИЗИРАЊЕ НА ГРУПА ВРСНИЦИ ЗА ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ПОД МОТОTO: „И ЈАС СУМ ТУКА“

СОУ „Гимназија Кочо Рацин“ започна кампања за сензибилизирање на група врсници залица со попреченост под мото: „И јас сум тука“, во период од октомври до почетокот на декември.

Во кампањата беа опфатени ученици од прва година од нашето училиште, ученици од ООУ „Васил Главинов“ и ученици од ПОУ „Маца Овчарова“. Целта на кампањата беше да се привлече вниманието на младата популација за афирмирање на проблемите со кои се соочуваат лицата со попреченост.

Голема благодарност до учениците кои беа вклучени за време на кампањата и во проектот „Инклузивни партнерства во заедницата“

Тимот од проектот
„Инклузивни партнерства во заедницата“

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den