Екскурзија I година

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Екскурзија I година

Нашето дружење започна кога се сместивме во автобусите и тргнавме кон Битола. Најпрво го посетивме античкиот град Хераклеа Линкестис којшто се наоѓа во непосредна близина на градот Битола. Овде, имавме предавања од водичот кој ни раскажуваше и објаснуваше за сите седум објекти во локалитетот. Одтука се упативме кон инфоцентарот на Националниот парк Пелистер.

1

 

Тука успеавме да видиме и да слушнеме за различната флора и фауна во околината. По некое време, заминавме во градот и имавме слободно време да го прошетаме познатиот Широк Сокак и да ги разгледаме убавините на градот Битола. По неколкучасовна прошетка се вративме во автобусите и тргнавме кон Велес, иако уморни ,сепак бевме радосни и задоволни.

 

 

 

 

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den