Школа на млади физичари

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Школа на млади физичари

Во рамките на настанот Ноември-месец на науката од 18.11 до 20.11.2016 година се одржа XLI Школа за млади физичари . На Школата, традиционало, учествуваа ученици од нашето училиште.Програмата на Школата се состоеше од предавања од различни теми од областа на физиката, како и демонстрации и екеперименти и краток тест натпревар. На овој настан учество земаа учениците: Јованче Џоневски, Бојан Јаневски, Константин Атанасов, Милош Милошевиќ, и Даниела Василеска.

{besps}stories/ucebna2016_2017/Fizika_natprevar/sliki{/besps}

 

Успехот на нашите ученици,учесници на оваа Школа никогаш не изостанува.Трудот вложен во подготовките секогаш резултира со награди.Оваа година третата награда ја освои тимот составен од нашите ученици: Милош Милошевиќ и Даниела Василеска од III -5 клас.

Одговорeн професор:

Ангелина Додов

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den