SEECEL во посета на Република Србија

naslovna2
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Тимот на проектот SEECEL во посета на Република Србија

Во рамките на проектот SEECEL како последна фаза од 25-27 февруари 2016 година, група наставници заедно со Директорот од нашата Гимназија беа во посета на „ ОСМА БЕЛГРАДСКА ГИМНАЗИЈА “во Белград. Целта на оваа посета беше наше меѓусебно запознавање како пилот училишта во овој проект на Земјите од Југоисточна Европа и споделување на искуства од работата на двете училишта во неговите рамки.

{besps}stories/ucebna2015_2016/seecel_belgrad/sliki{/besps}

 

Првиот дел од средбата помина во работна атмосфера, при што двата тима меѓусебно ги претставија своите училишта. Се водеше дискусија за наставата, современите наставни методи, искуството во работата и активностите во склоп на проектот SEECEL. Вториот работен дел од средбата се изведе преку работни работилници организирани од страна на Студентскиот културен центар по предметот економија.

Домаќините од „ОСМА БЕЛГРАДСКА ГИМНАЗИЈА “покажаа гостопримливост и пријателски чин во меѓусебното запознавање. Во нивна организација го посетивме музејот на Српската православна црква-Патријаршија во Белград.

Меѓутоа тука не заврши престојот во Република Србија. Продолживме понатаму во посета на Гимназијата „Вељко Петровиќ “ во Сомбор.

Целта на оваа посета беше да се потпише меморандум за понатамошна соработка меѓу двете Гимназии и меѓусебно запознавање. Во пријатна и работна атмосфера тимовите детално и описно ги претставија своите училишта. Посебен акцент се стави на предлози за понатамошно инкорпорирање на заеднички проекти поврзани со наставата и секако на планови за идна соработка меѓу двете училишта.

Престојот заврши со искрени желби за реализација на поставените цели.

Линк до презентација превземи

Одговорен наставник

Александра Стојановска

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не: