9 Мај, Денот на победата над фашизмот

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

СОУ „ Гимназија Кочо Рацин“ и оваа година се вклучи во одбележувањето на 9
Мај, Денот на победата над фашизмот, кога со капитулацијата на нацистичка Германија
заврши Втората светска војна во Европа.
Директорот и вработените при СОУ „Гимназија Кочо Рацин“, со положување на
букет цвеќе на бистата на паднатите борци за слобода на Спомен – Костурницата, им
оддадоа почит на жртвите на фашизмот чии мошти почиваат во костурницата.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den