ЕКО-АКЦИЈА

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

ЕКО-АКЦИЈА

Во рамките на активностите предвидени од Средношколската заедница на Гимназијата, во соработка со Еко-одборот, на 28 ноември 2019 година, беше реализирана акција за собирање на отпадот околу училишната зграда.

Во акцијата учествуваа учениците од прва и втора година, тимот на Средношколската заедница, директорот на училиштето и професорите од Еко-одборот.

Во иднина се планираат еко-акции од различен тип. Се надеваме дека на овој начин ќе придонесеме за подигнување на свеста за чиста и здрава животна средина кај учениците од Гимназијата и пошироката локална заедница.

Еко-одбор и Средношколска заедница

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den