Интернационален натпревар за странски јазици”WILLKOMMEN “

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

🙌 СОУ ,,Гимназија Кочо Рацин” уште еднаш докажа зошто е најдоброто средно училиште во нашиот град.

🥈На натпреварот по Германски јазик “WILLKOMMEN ” ученикот Андреј Митковски од 2-3 клас во категорија пет за Германски јазик освои второ место (силвер) во меѓународна конкуренција и се стекна со сертификат за учество на меѓународен натпревар.

🥈На натпреварот по Англиски јазик “WILLKOMMEN ” ученичката Василка Карталова од 3-1 клас во категорија пет за Англиски јазик освои второ место (силвер) во меѓународна конкуренција и се стекна со сертификат за учество на меѓународен натпревар.

👏 Честитки Андреј и Василка! Ви посакуваме успех во иднина. 🍀

🇩🇪 Erfolg nichts weniger!

Ментори Христина Леова и Жанет Јанев-Сарагиновски

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den