Крводарителска акција

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Општинската организација на Црвен крст во Велес и Институтот за
трансфузиона медицина од Скопје, во координација со професорката
Елизабета Николовска, на 12 март 2024 година, во просториите на нашето
училиште реализираа крводарителска акција. На истата својата крв ја даруваа
четиринаесет ученици и неколку професори. Учениците и професорите уште
еднаш ја покажаа својата хуманост да ја даруваат својата крв и да спасат нечиј
живот.Благодарност до сите учесници во оваа акција која продолжува со својата
традиција.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den