Крводарителска акција во СОУ „Гимназија Кочо Рацин ” – Велес

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Општинската организација на Црвен крст во Велес и Институтот за
трансфузиона медицина од Скопје, во координација со професорката
Елизабета Николовска на 6.12.2023 година, во просториите на нашето
училиште реализираа крводарителска акција. На истата својата крв ја даруваа
дваесет и еден ученик и три професора. Некои од учениците првпат ја покажаа
својата хуманост и се приклучија кон најхуманата заедница.
Благодарност до сите учесници во оваа акција која продолжува со својата
традиција.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den