ЈУБИЛЕЈ 160 ГОДИНИ ГИМНАЗИСКО ОБРАЗОВАНИЕ

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

ЈУБИЛЕЈ 160 ГОДИНИ ГИМНАЗИСКО ОБРАЗОВАНИЕ

Во музичкиот дел од програмата настапија учениците од училишниот хор со химната на СОУ “Гимназија Кочо Рацин” Велес “Копачите” со текст на Коста Солев Рацин и адаптирана музика на велешкиот композитор Стефан Гајдов , а во втората хорска изведба беше интерпретирана “Ленка” со текст на Коста Солев Рацин а музика на Зафир Хаџиманов .

{besps}stories/ucebna2017_2018/Hor/sliki{/besps}

 

Во хорот на нашето училиште активно учество земаа повеќе од 40-ина ученици од прва до четврта година меѓу кои : Александра Костовска , Александра Неделковска , Ана Зафирова , Анастасија Андовска , Андријана Арсовска , Сара Атанасовска , Барбара Поповска , Бојана Мачавеловска , Бојана Петрова ,Кристина Депинова ,Елена Атанасовска ,Елена Димова , Елена Христовска , Елена Кузева , Елена Тодорова , Ева Димитриева ,Флора Реџепи , Јана Гулева ,Катерина Николова ,Кејти Андоновска ,Лина Ковачева ,Љубица Петровска ,Лора Ангеловска ,Марија Алексовска , Марија Мирчевска , Марија Мирова ,Наташа Давиткова ,Пале Зврцинова ,Памела Дебарлиева ,Ребека Николова ,Симона Табакова ,Славица Ацева ,Вероника Стојановска ,Ана Трајковска ,Андријана Стумбова ,Бојана Ангелова ,Елена Ристовска ,Марија Ќимова ,Мери Спирова ,Сандра Темелковска ,Сара Стојилковиќ ,Стефани Ушева ,Ева Стојановска ,Тања Димовска , Иван Милевски(пијано придружба) , Илија Депинов(гитара).

 

Во третата точка учениците Пале Зврцинова и Ева Димитриева ја изведоа барокната ариа “Аве Мариа” од Георг Фредерик Хендел во пијано придружба на проф.Атанас Зафиров .

 

 

 

 

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den