ПРОМОЦИЈА НА ЗБОРНИКОТ „ВЕЛЕШКИ ПОЕТСКИ ПУЛСИРАЊА 2019“

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

ПРОМОЦИЈА НА ЗБОРНИКОТ „ВЕЛЕШКИ ПОЕТСКИ ПУЛСИРАЊА 2019“

На 21 мај 2019 година, во дворот на СОУ „Гимназија Кочо Рацин“ – Велес, во организација на Клубот на писатели „Коста Солев Рацин“, беше извршена промоција на зборникот „Велешки поетски пулсирања 2019“.

Песни од зборникот читаа членови на Клубот и ученици од средните училишта – учесници во истиот, пред своите ментори и гости.

{besps}stories/ucebna2018_2019/poetski_pulsiranja/sliki{/besps}

 

Од нашето училиште во зборникот со лични поетски творби земаа учество учениците: Тамара Трајановска II-5, Филип Јованов I-2, Меланија Стојанова I-3, Ева Стојанова I-3, Никола Трендафилов I-4, Тамара Тосевска I-4, под менторство на проф. Александра Стојановска и Бојана Спасовска I-5 клас, под менторство на проф. Цветанка Карамаркова.

Одговорни професори:

Александра Стојановска

Цветанка Карамаркова

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не: