Државно првенство во одбојка

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Државно првенство во одбојка

На државното првенство во одбојка кое се одржа во Скопје во средното училиште „Никола Карев“ учествуваа шест екипи. Нашето училиште кое го претставуваше екипата во состав на учениците: Ана Зафирова, Мартина Димовска, Лилјана Хаџи – Наумова и одговорните професори Петре Петрушевски и Иле Попов, го освои второто место. По два исцрпувачки натпревари го освоија првото место во групата со победи над екипата на Корчаген и Гуц. Во полуфиналето се бореа против Валандово и по три долги сета успеаа да обезбедат место во финалето.

{besps}stories/ucebna2016_2017/odbojka/sliki{/besps}

 

За жал во финалето изгубија од екипата на училиштето „Никола Карев“. Но. сепак горди сме со нашите учесници и им честитаме на одличниот успех со надеж за прво место во иднина.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den