ЕДУКАТИВНА РАБОТИЛНИЦА

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

ЕДУКАТИВНА РАБОТИЛНИЦА

По повод Патрониот празник на училиштето и јубилејот 165 години гимназиското образование во Велес, беше одржана едуктивната работилница „Дигитален музеј: Виртуелна прошетка низ архивскта граѓа на фондот Кочо Рацин“.

На истата, учениците од прва година имаа можност да ги проследат оргиналните фотографии, работните белешки, дописните картички, изворните документи, книжевно-поетските ракописи и други архивско-историски материјали поврзани со Кочо Рацин (1908-1943) – патронот на Гимназијата и основоположникот на современата македонска литература.

Едукативната работилница ја подготви и реализираше проф. д-р Бошко Караџов.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den