Европски ден на јазиците

world flags people post
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Европски ден на јазиците

По овој повод Европскиот ден на јазиците секоја година се организираат низа настани, како низ цела Европа, така и кај нас. Со цел да се привлече внимание и да се потенцираат богатите лингвистички и културни различности учениците при СОУ Гимназија Кочо Рацин подготвија презентација за јазиците кои се изучуваат во нашето училиште. Насловот на настанот беше „ДЕСЕТ ВИСТИНИ ЗА ЈАЗИКОТ“ во кој учениците се обидоа да најдат податоци за јазиците кои се интересни и не многу познати за јавноста.

{besps}stories/ucebna2016_2017/Den_na_jazicite/sliki{/besps}

 

Ученици кои учествуваа во изработката и презентацијата на фактите беа: Латински јазик: Миранда Адеми и Моника Таневска од 4-2 клас Италијански јазик: Симона Аврамовска и Мартина Гаџова од 4-5 Англиски јазик: Невенка Димовска и Јанче Коцев од 4-3 Германски јазик: Матеја Мирсинова и Дамјан Кодовски од 4-2 Француски јазик: Александра Трајковска и Сара Радичева од 3-4 Руски јазик: Сара Богоевска од 4-1

 

 

 

Одговорни наставници: Актив по странски јазици при СОУ Гимназија Кочо Рацин – Велес

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не: