Квиз –натпревар по физика

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Квиз натпревар по физика

На Денот на дрвото кој оваа година се организираше на 2.12.2015 година нашето училиште осмисли и реализираше низа активности преку кои се организираше настава со посебен карактер. Дел од овие активности беше и квизот по физика за учениците од трета година кој го осмисли и го реализираше професор Ангелина Додов. Квизот имаше научно – забавен карактер, а во него беа вклучени ученици од сите етнички заедници кои следат настава во нашата Гимназија. Квизот во својот состав содржеше кратки прашања, асоцијации и демонстрациони експерименти. Учениците дадоа максимален придонес со своето знаење, и при тоа уште повеќе се запознаа со тајните и предизвиците на физиката како наука. Се надеваме дека вакви квизови можат да станат практика и во секојдневната настава. Би било убаво кога би се создале услови оваа идеја да прерасне во поголем проект и да се организираат натпревари, не само на училишно ново, туку и меѓу натпреварувачки екипи од средните училишта во нашиот град.

{youtube}0kxypj-zqac|560|370{/youtube}

 

Учесници на квиз – натпреварот по класови беа следните ученици:

III-1

 • Ивана Митевска
 • Бојана Маркова
 • Тања Илиевска

III-2

 • Андреј Кодовски
 • Тијана Димова
 • Моника Таневска

III-3

 • Невенка Димовска
 • Јованче Џоневски
 • Пенелопа Коџабашиева

III-4

1. Катерина Атанасовска

2. Олга Миљковиќ

3. Константи Атанасов

III-5

 • Даниела Маркова
 • Бојан Јаневски
 • Вероника Николова

III-6

 • Саше Петров
 • Тодорка Мајсторова
 • Валентина Николиќ

III-7

 • Бесим Рамаданов
 • Суат Усеинов
 • Суарим Зекиров

Победници во квизот со освоено прво место беа учениците од III-3 клас, второто место го освоија учениците од III-6 клас,а третото место им припадна на учениците од III-5 клас.

Им честитаме на победниците на натпреварот , а на останатите учесници им се заблагодаруваме на учеството во истиот

Одговорен професор

Ангелина Додов

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den