Литературен конкурс

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Литературен конкурс

По повод 11 Октомври-Денот на народното востание на македонскиот народ, Општинската организација на Сојузот на борците од НОАВМ Велес распиша литературен конкурс на тема „Татковино во срце те носам” за основните и средните училишта во Општина Велес.

{besps}stories/ucebna2016_2017/Literaturen_konkurs/sliki{/besps}

 

На истиот земаа учество и ученици од нашето училиште.Во категорија поезија за учениците од средните училишта ученичката Марија Јанева од II6клас под менторство на професор Цветанка Карамаркова освои трета награда. Ученичката Симона Борова од III-3 клас под менторство на професор Александра Стојановска освои прва награда.

Во категорија проза ученичките Марија Панзова од III-1 клас и Матеа Горевска од III-3 клас ја делат првата награда под менторство на професор Александра Стојановска.

На наградените ученици им посакуваме многу успех во иднина.

Одговорен професор:Александра Стојановска

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den