Литературен конкурс за ликот и делото на Коле Неделковски

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Литературен конкурс за ликот и делото на Коле Неделковски

Во организација на Клубот на писатели „Коста Солев Рацин“ Велес беше распишан литературен поетски конкурс на тема „Ликот и делото на Коле Неделковски “.

Право на учество имаа сите ученици од средните училишта во Општина Велес.

{besps}stories/ucebna2017_2018/lit_kon_kole_ned/sliki{/besps}

 

Ученичката Симона Борова од IV-3 клас ја освои втората награда на овој поетски конкурс.

Наградите на свечен начин им беа доделени во село Војница на 04.09.2017 година каде што беше одржана културна манифестација.

Одговорeн професор: Александра Стојановска

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den