МАГИЧНА МРЕЖА НА ПРИЈАТЕЛСТВО

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

МАГИЧНА МРЕЖА НА ПРИЈАТЕЛСТВО

Во рамките на проектот, „Магична мрежа на пријателството“, во кој континуирано се извршуваат добиените задачи, ја звршивме втората и третата задача, истражувајќи ги трите континенти: Европа, Америка и Африка со 12 земји – Германија, Грција, Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Бугарија, Гана, Египет, Кенија, Канада и Србија. Истражениот материјал го објавивме во форма на книга со наслов „Светот околу нас“.

{besps}stories/ucebna2018_2019/mreza_prijatelstvo/sliki{/besps}

 

Во третата седмица беше побарано од координаторите да се направи книга со маѓични зборови на јазиците на одбраните држави. Учениците својата креативност ја истакнаа со уште една книга со наслов „Магични зборови“.

 

 

Одговорeн професор, Елизабета Николовска

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не: