МОЈОТ ЖИВОТ – МОЈОТ СВЕТ

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

МОЈОТ ЖИВОТ – МОЈОТ СВЕТ

По повод одбележувањето на Патрониот празник на ОУД „Лазар Лазаревски” – Велес, беше распишан литературен конкурс на тема: „Мојот живот – мојот свет“. На литературниот конкурс земаа активно учество и ученици од нашето училиште.

{besps}stories/ucebna2018_2019/mojotzivot/sliki{/besps}

 

Во категорија поезија, ученичката Елена Ивчева од I-1 клас ја освои третата награда, под менторство на професор Александра Стојановска.

Во категорија проза, ученичката Сара Николова од II-3 клас, под менторство на професор Магдалена Сарагинова ја освои третата награда.

Одговорeн професор, Александра Стојановска

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den