Наградени литературни творби

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Наградени литературни творби

На литературниот конкурс, распишан од страна на Локалната библиотека „Гоце Делчев“, во соработка со Клубот на писатели „Коста Солев Рацин“, по повод Патрониот празник на Библиотеката, на тема: „Книгата – непресушен извор на мудроста“, во конкуренција на творби од I до IV клас од средните училишта, ученичката Талија Ѓорѓиева од I-4 клас, под менторство на професор Јовица Темов, ја освои првата награда.

{besps}stories/ucebna2016_2017/literaturni_tvorbi/sliki{/besps}

 

Втората награда и припадна на Цветанка Ацева од 4-6 клас, под менторство на професорката Александра Стојановска, а ученичката Мирсиде Етемова од 2-8 клас (паралелка на албански наставен јазик), под менторство на професорката Елеонора Игновска, ја освои третата награда.

Одговорен професор:

Јовица Темов

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den