Натпревар по правопис/спелување на француски јазик

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Натпревар по правопис/спелување на француски јазик

 На ден 18.11.2016 година во просториите на Гимназијата Добре Даскалов во Кавадарци се одржа регионален натпревар по правопис/спелување на француски јазик за ученици од втора година.

{besps}stories/ucebna2016_2017/hrjnj/sliki{/besps}

 

Главната цел на овој натпревар беше правилно спелување на француски јазик

На истиот земаа учество 3 ученици од нашата гимназија и сите тројца освоија пласман кој им овозможува да продолжат на државен натпревар во Скопје во просториите на Филолошки факултет на ден 03.12.2016 година

Ученичката Марија Атанасова 2-4 клас го освои првото место, Борис Даев 2-5 клас и Филип Димковски 2-5 клас освоија 3 место.

Честитки до сите ученици за нивната желба, мотив и одлични резултати

Одговорeн професор:Љубица Темелковска

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den