Натпревар по руски јазик

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Натпревар по руски јазик

На ден 13.5.2017 година ,во просториите на Рускиот центар, во Скопје,а под покровителство на Руската амбасада, беше одржана традиционалната Олимпијада по руски јазик,натпревар во кој учество земаат ученици од деветто одделение од основните училишта и ученици од втора година од средните училишта.

1

На натпреварот учествуваа и ученици од СОУ ,,Гимназија Кочо Рацин“од Велес.Ученичките од II-1 клас : Моника Стојановска и Тамара Ристовска, се подготвуваа под менторство на професорот по руски јазик Анета Наковска. Во категоријата ученици од средните училишта тие го освоија четвртото и шестото место и се здобија со пофалници.

По успешно завршениот натпревар учениците присуствуваа на мал коктел ,каде можеа да се запознаат и да воспостават пријателства со учениците од цела Македонија,кои изучуваат руски јазик.Исто така, во Рускиот центар се запознаа и имаа можност да разговараат со вработените во Руската амбасада од кои добија и пригодни подароци кои ја претставуваат руската култура и традиција.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den