Одржана втората обука ЦКА ПХВ

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Одржана втората обука ЦКА ПХВ

Втората обука се изведе во големата сала на ССОУ „Димитрија Чуповски Велес, а ја изведоа инструкторите за ЦКА ПХВ проектот Борис Стојановски и Ангел Киров. На обуката учесниците научија како да ги препознаваат потребите на заедницата, како да изработуваат микро проекти за Црвениот крст, да дејствуваат на терен и секогаш да имаат активен пристап кон животот.

{besps}stories/ucebna2017_2018/obuki_phv/sliki{/besps}

 

По ова следува и третата обука каде младите ќе научат како се документираат проектите. Дружењето како неизоставен дел на ЦКА – ПХВ циклусите само ќе придонесе да се мотивираат овие млади луѓе за остварувањето на целите на овој проект – изработување на мали проекти за помош на одредени ранливи групи и регрутирање и задржување на волонтерите во редовите на нашата организација.

Учесници во оваа обука беа и нашите ученици од нашата гимназија.

Одговорeн професор:Елизабета Николовска

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den