„Отворен Ум без граници“

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

„Отворен Ум без граници“

По успешно реализираниот проект ,,Отворен Ум без граници“ преку програмата „Еразмус +“ во која нашето училиште учествуваше со 12 ученика и двајца професори во градот Сомбор, неодамна пристигнаа сертификатите кои имаат меѓународен карактер. Истите свечено им беа доделени на учениците и професорите од страна на директорката на СОУ „Гимназија Кочо Рацин“ , Мимоза Костоска. Преку овој проект, учениците ги проширија хоризонтите на нивното размислување, научија како да ги надминат предрасудите, и стекнаа искуство и мотивација за нивен понатамошен успешен живот.

{besps}stories/ucebna2017_2018/som_bor/sliki{/besps}

 

Учениците ја искористија и можноста да ги пренесат своите искуства кои ги стекнаа при учество на овој проект, подготвувајќи работилница на која учествуваа околу 40 ученици од прва, втора, трета и четврта година.

Се надеваме на уште поинтензивна соработка и успешно реализирани проекти во иднина како и повторна средба со другите учесници од Србија, Унгарија и Хрватска.

Одговорни професори:Елизабета Николовска, Пете Петрушевски

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den