Предавање на тема „Крводарителство“

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Предавање на тема „Крводарителство“

На 21 Ноември 2017 година, во просториите на библиотеката во нашата Гимназија се одржа работилница на тема „Крводарителство“ на која предавање и едукација на оваа тема изведе доктор Кирил Лазов, вработен во Трансфузионото одделение на ЈЗУ Општа болница – Велес.

{besps}stories/ucebna2017_2018/rabot_krv/sliki{/besps}

 

На оваа работилница учениците се запознаа со правата на секој човек за дарување на крв, а преку дискусија и разговор се запознаа и со причините зошто би дарувале крв, кој може да дарува, вреднувањето на дарувањето на крв.

Едукацијата на учениците беше поткрепена со презентацијата подготвена од професор Елизабета Николовска која претходно ја спроведе дисеминацијата преку помината обука од страна на Општинскиот Црвен крст.

Одговорни професори: Елизабета Николовска, Петре Петрушевски

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den