Претставата „Многу врева за ништо“ селектирана за изведба на Меѓународниот фестивал на аматерски театри во Кочани

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

naslovna

Талентот на младите гимназијалци, вљубеници во театарската уметност оваа година е награден со учество на реномираниот Меѓународен фестивал…

Претставата „Многу врева за ништо“ селектирана за изведба на Меѓународниот фестивал на аматерски театри во Кочани

Талентот на младите гимназијалци, вљубеници во театарската уметност оваа година е награден со учество на реномираниот Меѓународен фестивал на аматерски театри кој се одржува во Кочани.

{besps}stories/ucebna2017_2018/pred_koc/sliki{/besps}

 

Нашите млади актери ќе ги покажат своите актерски способности на иста сцена на која што ќе настапат и претставници на аматерски театри од повеќе земји од Балканот.

 

Тие ќе ја изведат театарската претстава „Многу врева за ништо“ од писателот со светски глас, Вилијам Шекспир, која ја подготвија и изведоа по повод Денот на училиштето.

 

Им посакуваме успешен настап на драмскиот аматерски фестивал во Кочани.

 

Одговорни професори: Александра Стојановска, Соња Карбева, Цветанка Карамаркова, Весна Павлова

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не: