ПРЕВЕНЦИЈА ОД БОЛЕСТИ НА ЗАВИСНОСТ

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

ПРЕВЕНЦИЈА ОД БОЛЕСТИ НА ЗАВИСНОСТ

Како дел од одбележувањето на месецот за борба против болести на зависност, волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија – Општинска организација Велес, на 29 ноември, одржаа едукативна работилница со учениците во Гимназијата.

Целта на едукацијата беше учениците да се запознаат со негативните влијанија кои ги има употребата на цигари, алкохол и дрога. Преку проактивен пристап, да се укаже на лошите страни кај овие појави и да се влије кај младите да не дојдат во искушение да бидат подложни на болести на зависност.

Во Гимназијата со предавањето беа опфатени учениците од прва и втора година, заедно со предметниот професор по биологија Елизабета Николовска.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den