ПРОМОЦИЈА НА СТИХОЗБИРКАТА „ИСКОНСКИ ДАРУВАЊА“ ОД БОЖИДАР ЈОВИЌ

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

ПРОМОЦИЈА НА СТИХОЗБИРКАТА „ИСКОНСКИ ДАРУВАЊА“ ОД БОЖИДАР ЈОВИЌ

На 27 мај 2019 година, во Ликовниот салон се одржа промоција на стихозбирката „Исконски дарувања” од Божидар Јовиќ. Во издание на издавачката куќа „Просветно дело”, а со поддршка на Клубот на писатели „Коста Солев Рацин”, Градската библиотека „Гоце Делчев“ и Општина Велес, беше промовирана оваа нова стихозбирка. Промотори на истата беа: Лила Арсова и Јасмина Георѓиева.

{besps}stories/ucebna2018_2019/iskonski/sliki{/besps}

 

На промоцијата по вторпат учество земаа ученици од СОУ„Гимназија Кочо Рацин”. Избор песни од стихозбирката рецитираа учениците: Симона Мицева од I-2 клас, Матеа Несторова и Меланија Стојанова од I-3 клас, Марко Инѓилизов од I-1 клас, Филип Јованов I-2 клас и Даниел Караманов I-3 клас.

Одговорeн професор:

Александра Стојановска

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не: