Промоција на стихозбирката „Извори во животот“ од Божидар Јовиќ

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

naslovna

На 24 октомври 2018 година, во Ликовниот салон, се одржа промоција на стихозбирката „Извори во животот“ од Божидар Јовиќ. Истата беше…

Промоција на стихозбирката „Извори во животот“ од Божидар Јовиќ

На 24 октомври 2018 година, во Ликовниот салон, се одржа промоција на стихозбирката „Извори во животот“ од Божидар Јовиќ. Истата беше промовирана во соработка со Општина Велес, Библиотека „Гоце Делчев“ и Клубот на писатели „Коста Солев Рацин“. Промотори на стихозбирката беа м-р Игор Крајчев и м-р Сашко Ристовски.

{besps}stories/ucebna2018_2019/bozo/sliki{/besps}

 

На промоцијата учество земаа и ученици од СОУ „Гимназија Кочо Рацин“. Во улога на медијатор беше ученикот Кире Ацевски од IV-3 клас, а избор песни од стихозбирката рецитираа ученичките: Ивана Кичукова, Елена Ивчева од I-1 клас, Сања Јанкова, Симона Мицева од I-2 клас, Матеа Несторова и Меланија Стојанова од I-3 клас. На промоцијата присуствуваа и ученици од проектната активност – Литературни клубови и драмски секции.

Одговорeн професор, Александра Стојановска

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den