Традиционална Божиќна програма

naslovna2
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Традиционална Божиќна програма

На 24.12.2015 се одржа традиционалната Божиќна програма по 29-ти пат. Овој пат програмата беше подготвена од учениците од прва до четврта година кои со целиот свој ентузијазам и љубов кон англискиот јазик учествуваа со стихови, музика и извадоци од популарни цитати како и свои лични творби ја збогатија оваа претпразнична вечер.

{youtube}gbdaKytdmro{/youtube}

 

Овогодишната перформанса ја отворија нашите слатки претставници од Мери Попинс -училиштето на нашата еx-гимназијалка, професорката по англиски јазик Бранкица Шоптрајанова, а за овој нивни настап ги подготви исто така нашата ех-професорка по англиски јазик Христина Пешанкова.

pokana

Не може а да не ги истакнеме музикалните звончиња од детската градинка -Димче Мирчев кои заедно со нашата матурантка Стефани Алчева -настапија прекрасно.

СИТЕ учесници, навистина оставија свој белег во оваа програма на свој посебен начин.

Техниката беше и овој пат во умешноста на Антонио Зографски.

Одговорен професор: Мимоза Костоска

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den